Le Broye du Poitou Goulibeur, μια οικογενειακή συνταγή
Made in Poitou
Ολα ξεκίνησαν το 1976….
Η Brigitte Arnaud – Boue ζήτησε από τη γιαγιά της τη συνταγή του Broye du Poitou, μια συνταγή που τη συνόδευε ως αγαπημένη ανάμνηση σε όλες τις οικογενειακές της διακοπές. Η γιαγιά Paulette γνώριζε καλά τη συνταγή από τον παππού της Paul, που δεν έχανε ευκαιρία να ζυμώνει Broye και να μοσχοβολάει όλο το χωριό.
Από το ΄94 λοιπόν και μετά, η Brigitte Arnaud – Boue έχει αφιερωθεί στην αγαπημένη της, ασύγκριτης νοστιμιάς, παραδοσιακή αυτή συνταγή, στην αναζήτηση εκλεκτών πρώτων υλών για την αυθεντική της γεύση, αλλά και στην τέχνη της χαράς του να μοιράζεσαι!
Μια βαθειά παράδοση, που βασίζεται σε μια αυθεντική συνταγή αιώνων…αυτό το Broye du Poitou είναι φτιαγμένο για να το μοιράζεσαι…
” Μπορείς να το βουτήξεις ακόμη και στο κόκκινο κρασί, για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία”, όπως λέει ο Jacques Puisais. Και όπως απαιτεί η παράδοση, με ένα απαλό χτύπημα, θα σπάσει σε κομμάτια, ώστε ο καθένας να πάρει το τραγανό κομμάτι του!
Στην Goulibeur δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από το ’76. Τα συστατικά, η επιλογή, ο χρόνος ζυμώματος, ξεκούρασης, ψησίματος…όλα με απόλυτο σεβασμό για την πιο τρανή απόδειξη της αυθεντικότητάς του, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, αποκλειστικά με γαλλικό βούτυρο και φρέσκα αυγά.
- Στο Large Shortbread with Cognac, το κονιάκ έχει επιλεγεί για το φίνο και διακριτικό του άρωμα, αλλά και επειδή αυτές οι 2 αυθεντίες, κατάγονται από την ίδια περιοχή της Γαλλίας.
- Το Large Walnut Shortbread, συνοδεύει ευχάριστα μια φρουτοσαλάτα, μια γλυκειά κρέμα, μια κούπα τσάι, ή τον αγαπημένο καφέ.
- Το Broye du Poitou, σερβίρεται συχνά με φράουλες και κόκκινο κρασί. Στην πατρίδα του συνηθίζεται να το σπάνε και όχι να το κόβουν. Mοιράζεται στην παρέα, και ανάλογα με την όρεξή του, καθένας παίρνει το κομμάτι του.